Der er nu åbent for indstillinger til Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2024

De prestigefyldte kokkekonkurrencer Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr, som er en del af Landbrug & Fødevarers højt profilerede prisuddelinger, er nu tilbage i år 2024

Årets ret med Fisk og Skaldyr

Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr er priserne, der hylder det gastronomiske håndværk og de bedste råvarer, og det er nu muligt at indstille kandidater til dette års priser. Vær med til at fejre smag og kreativitet i dansk gastronomi.

Årets Ret med Gris blev for første gang afholdt tilbage i 2011, og har gennem årene vokset sig til en veletableret og respekteret til konkurrence i den danske kokkeverden. Efterfølgende er Årets Ret med Fisk & Skaldyr kommet til – en kategori som i den grad har taget branchen med storm.

Flere højgastronomiske indstillinger end nogensinde før

I Danmark oplever vi en stigende anerkendelse i den gastronomiske verden med et voksende antal Michelin-stjerner, der tilføjes til de danske restauranter – senest med 44 stjerner. Udviklingen vidner om et markant løft af niveauet for dansk gastronomi. Dette afspejles også i indstillingerne til priserne Årets Ret med Gris og Årets Ret med Fisk & Skaldyr.

Niveauet højnes fra år til år og de mange indstillinger demonstrerer en imponerende kreativitet og teknisk kunnen, som løfter standarderne for, hvad der kan opnås med danske råvarer som gris samt fisk og skaldyr.

Det er skønt at se, hvordan branchen konstant fornyer sig og dygtiggør sig på alle fronter, fra bæredygtighed og råvarevalg til innovative tilberedningsmetoder og smagssammensætninger. Denne vedvarende udvikling og professionalisme lover godt for fremtiden og cementerer Danmarks position som en gastronomisk frontløber, tilføjer Anders Nicolajsen, chefkonsulent for gastronomi og foodservice fra Landbrug & Fødevarer.

En skarp jury

Juryen består af en flok prominente og rutinerede mad-eksperter der skal smage, dufte og votere sig gennem dette års nominerende retter. Smagen er i centrum, og det forventes at der bliver eksperimenteret med nye smagskombinationer.

De 6 jurymedlemmer er:

  • Svend Rasmussen (tv-vært, kok og madanmelder v. TV2)
  • Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder v. WhiteGuide, Børsen & Politiken)
  • Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)
  • Daniel McBurnie, (kok og køkkenchef)
  • Thomas Herman, (kok, forfatter, TV-vært)
  • Anders Nicolajsen (chefkonsulent for Gastronomi & Foodservice, Landbrug & Fødevarer)

Der er nu åbent for indstillinger

Der er nu åbent for indstillinger til årets kokkekonkurrencer. Så kender du til – eller er du selv en af de mange talentfulde kokke, der har disse fantastiske råvarer på menuen? Så fremsend indstillingen via goderåvarer.dk. Vinderne kåres i november 2024 til et stort awardshow i København i forbindelse med uddelingen af White Guide 2024. Konkurrencen arrangeres af Landbrug & Fødevarer.

Årets Ret med Gris 2024 er finansieret af Norma og Frode Jacobsens Fond.

Årets Ret med Fisk & Skaldyr 2024 er finansieret af Fiskeafgiftsfonden samt støttet af Fiskebranchen og Danmarks Fiskeriforening.

Begge konkurrencer afvikles af Landbrug & Fødevarer.