EU-støtte til bæredygtig rejeproduktion på Bornholm

Forskerne ønsker at skabe en model for kommerciel rejeproduktion, der kan inspirere andre og styrke Bornholms gastronomiske profil

Adjunkt Simon David Herzog og lektor Per Meyer Jepsen, Institut for Naturvidenskab og Miljø, Roskilde Universitet. Foto: RUC Kommunikation & Presse

Roskilde Universitets forskere har i samarbejde med lokale aktører og med støtte fra den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond (EHFAF) sat gang i et projekt, der skal afprøve en miljøvenlig metode til at producere varmtvandsrejer på Bornholm.

Det oplyser universitetets hjemmeside.

De to forskere, Per Meyer Jepsen og Simon David Herzog, tester den såkaldte biofloc-teknologi, hvor rejerne opdrættes i et lukket system uden udledning til det omgivende miljø.

I stedet lever rejerne i en tank med en biomasse, som de spiser, hvilket reducerer foderforbruget og miljøpåvirkningen.

Nexø Vodbinderi er partner i projektet og lægger faciliteter til rejeopdrættet. Direktør Klaus Hjort Hansen ser potentiale i at skabe flere bornholmske produkter og bevare arbejdspladser på øen.

Forskerne ønsker at skabe en model for kommerciel rejeproduktion, der kan inspirere andre og styrke Bornholms gastronomiske profil.

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden i sæson 2024-25

Nye tilladelser til fiskeri af blåmuslinger i Limfjorden

Fiskeristyrelsen har den 17. oktober 2024 udstedt nye tilladelser til fiskeri efter blåmuslinger i Limfjorden...