Ny Teknologi i Hirtshals: Prøvetank opgraderes med avanceret kamerasystem

Det nye kamerasystem vil ikke kun forbedre muligheden for at optage videoer og billeder af høj kvalitet, men også gøre det muligt for kunder at deltage i tests fra deres eget hjem

Foto: Flume Tank North Sea

Flume Tank North Sea A/S i Hirtshals, Europas største strømnings- og bølgetank, har gennemgået en betydelig opgradering med installationen af et avanceret kamerasystem. Dette sker i samarbejde med LH Camera, som er specialister i undervandskameraer til vanskelige positioner.

Det nye kamerasystem vil ikke kun forbedre muligheden for at optage videoer og billeder af høj kvalitet, men også gøre det muligt for kunder at deltage i tests fra deres eget hjem.

Med det nye system får kunderne adgang til en fuld 360 graders visning af de testede emner. Dette giver dem mulighed for at navigere og zoome ind og ud af kameraerne under testforløbet, hvilket gør det lettere for dem at overvåge og evaluere fiskeri- og akvakulturudstyr.

Vigtig spiller inden for maritim innovation

Prøvetanken i Hirtshals er en vital del af den maritime innovationssektor og bruges til test og målinger af udstyr inden for fiskeri, akvakultur, offshore og undervandsteknologi. Anlægget rummer avanceret teknologi, herunder en bølgesimulator, der kan generere regulære bølger på op til 25 cm og irregulære bølger på op til 20 cm.

Det indeholder også faciliteter som et auditorium med plads til 60 personer og 120 kvadratmeter vinduer, der sikrer fuld klarhed til observationer.

Prøvetankens dimensioner og teknologiske kapacitet gør den til en enestående facilitet. Med en rumfang på 1,2 millioner liter ferskvand og mulighed for strøm på op til 1 m/s, tilbyder anlægget testforhold, der ikke findes magen til andre steder i Europa.

Udslipshuller til undermålere er ikke en dårlig idé

Fiskeriministeriet ønsker at fiskeriet efter hummere skal være mere skånsomt – blandt andet ved at indføre undermålshuller i tejner

Udslipshuller til undermålere er ikke en dårlig idé

Fiskeriministeriet ønsker at fiskeriet efter hummere skal være mere skånsomt – blandt andet ved at...