TripleNine frygter ikke længere for gassen – men der mangler fisk

I dag er forsyningssituationen stabil, og bekymringen over gasmangel er erstattet af en ny udfordring: Manglen på fisk

TripleNine fabrikken i Thyborøn. Foto: TripleNine

For to år siden modtog virksomheder som TripleNine advarsler om, at Rusland kunne lukke for naturgassen. I dag er forsyningssituationen stabil, og bekymringen over gasmangel er erstattet af en ny udfordring: Manglen på fisk.

Det skriver Erhverv+

Direktør Thomas R. Sørensen fra TripleNine forklarer overfor Erhverv+, at Brexit-aftalen skulle have givet danske fiskere adgang til britiske farvande for at fange tobis, som er en vigtig ressource for virksomheden. Men den adgang er ikke blevet givet, hvilket har efterladt TripleNine med betydeligt færre råvarer og tvunget dem til at justere deres produktionskapacitet.

Mens energiforsyningen ikke længere er et akut problem, arbejder virksomheden på at reducere sit energiforbrug og undersøger alternativer som brint.

Men lige nu er brint 7-9 gange dyrere end naturgas, hvilket gør, at TripleNine stadig er afhængig af gas for at holde produktionen i gang.

Udslipshuller til undermålere er ikke en dårlig idé

Fiskeriministeriet ønsker at fiskeriet efter hummere skal være mere skånsomt – blandt andet ved at indføre undermålshuller i tejner

Udslipshuller til undermålere er ikke en dårlig idé

Fiskeriministeriet ønsker at fiskeriet efter hummere skal være mere skånsomt – blandt andet ved at...