Færre fisk til tyske Østersø-fiskere: EU-forhandlinger kan ramme hårdt

En af de foreslåede ændringer er at fjerne en undtagelse, som i øjeblikket tillader mindre fiskerbåde at fange sild med blandt andet garn og ruser

Tysklands fiskeriminister Cem Özdemir vil kæmpe for de mindre fiskefartøjers rettigheder i Østersøen. Foto: Die Bundesregierung

Hvor meget fisk må tyske fiskere fange i Østersøen i 2025? Dette spørgsmål er på dagsordenen, når EU’s fiskeriministre mødes mandag for at forhandle de endelige fangstkvoter for det kommende år.

Det ser dog sort ud for de tyske fiskere i Østersøen, da fiskebestandene er historisk lave. EU-Kommissionen har foreslået yderligere begrænsninger af fangstmulighederne.

Det skriver Der Nordschleswiger.

En af de foreslåede ændringer er at fjerne en undtagelse, som i øjeblikket tillader mindre fiskerbåde at fange sild med blandt andet garn og ruser. Derudover foreslås det at reducere de allerede begrænsede bifangstmængder for torsk og sild yderligere for at beskytte bestandene.

Minister til kamp for fiskerne

Hvert år udarbejder Kommissionen forslag til, hvor meget fisk der må fanges i EU-farvande, og tager her højde for vurderinger fra Det Internationale Havundersøgelsesråd (ICES). De endelige beslutninger træffes dog af EU-landene, og forhandlingerne kan trække ud indtil tirsdag.

Tysklands fiskeriminister, Cem Özdemir, vil kæmpe for at bevare undtagelserne for de små både, da det ifølge landbrugsministeriet ikke er nødvendigt at afskaffe disse for at genopbygge bestandene.

Fiskerne betaler igen prisen for politisk svigt i Østersøen

Selv om fiskeriet i forvejen er stærkt begrænset i Østersøen, har Ministerrådet besluttet at reducere fiskerimulighederne yderligere i 2025

Fiskerne betaler igen prisen for politisk svigt i Østersøen

Selv om fiskeriet i forvejen er stærkt begrænset i Østersøen, har Ministerrådet besluttet at reducere...