O 10 Hyacint: – Motoren har været skadet med tæring

Efter halvanden måned ved kajen i Gilleleje er O 10 Hyacint endelig kommet på havet igen

Foto: Fiskeri Tidende

Der har ikke været den store gang i fiskeriet i starten af efteråret for trawleren O 10 Hyacint fra Kerteminde, da den i den sidste halvanden måned har ligget stille med en motorskade i Gilleleje.

– Motoren har været skadet med tæring, så den har været nødt til at blive gennemrenoveret. Jeg har lige været nede i motorrummet for at se, hvordan den har håndteret den første tur på vandet siden reparationen, og umiddelbart ser det ud til, at det kun er nogle småting, som skal justeres, fortæller fartøjsejer Lars Johansen, da Fiskeri Tidende ringer til ham.

En enkelt tur på havet er det som nævnt blevet til, siden motoren fik sin store tur, og umiddelbart er der ikke den store grund til at brokke sig over nattens fangst for den to mand store besætning på O 10 Hyacint.

– Vi har lavet to slæb af seks timer hver i nat. Det er blevet til 400 kilo jomfruhummer af varierende størrelser og 100 kilo blandet fisk. Tænk, hvad det kunne være blevet til, hvis vi havde været ude i flere dage, lyder det fra den fynske fisker, som afslører, at han ikke har planer om at sejle ud natten til torsdag i efterårsferien, da vejrudsigten lover godt med blæsevejr.

De 400 kilo jomfruhummer og den store portion af blandet fisk blev omsat på auktionen i Gilleleje.

– Jeg har til gengæld ikke den store føling med priserne, da vi har ligget stille så længe. Men for nattens fangst har vi har fået omkring 85 kroner kiloet for de store, og 23-25 kroner for de små, fortæller Lars Johansen.