SG 92 Gi-Bri: – Det er rigtig dejligt vejr i øjeblikket

Der er ikke rigtig noget at brokke sig over for besætningen på den langelandske trawler

Foto: Arkiv

Ude i Kattegat ligger SG 92 Gi-Bri og fisker efter jomfruhummere, men besætningen bruger lige så meget af arbejdstiden på at nyde det gode efterårsvejr, der bliver budt på i disse dage.

– Det er rigtig dejligt vejr i øjeblikket. Vi ligger egentlig bare og driver, imens vi nyder de gode vejrforhold, så længe det varer, fortæller skipper Frank Theodorsen.

Frank Theodorsen fortæller også, at det er ikke kun vejret, der har været rigtig godt på det seneste. For fiskeriet efter jomfruhummere har været langt bedre end forventet for den langelandske kutter.

– Vi har fanget cirka 22 tons hummere på 35 fiskedage med begyndelse fra 29. juli og frem til 11. september. Bare i nat har vi lavet to træk, hvilket har givet omkring 600 kilo, så vi klager ikke her. Det vurderer vi til at være pænt – især når de kloge siger, at Kattegat er ”dødt hav”.

– Andi, som er vores tredje mand, han udbrød forleden, at hvis det her var dødt hav, ville han stoppe med at fiske på stedet, hvis det pludselig blev levende. For han havde rigeligt med arbejde med de mængder, vi fanger nu.

Jomfruhummerne og den mængde af fisk, de fanger ombord på SG 92 Gi-Bri, bliver afsat til lidt forskellige købere, forklarer Frank Theodorsen.

– Vi lander i Gilleleje eller Hundested, men vi sælger jomfruhummerne til Læsø Fiskeindustri. Indimellem afsætter vi til OV Jørgensen i Hundested.