Alt affald kommer med i land

Fiskerne tager både eget og andres affald med ind i havnen

Når fiskerne hiver deres garn og trawl op af vandet, er det ikke altid kun fisk, de får med op. Affald og plast finder desværre ofte vej til fiskernes redskaber.
Men fiskerne tager det hele med ind til havn, bl.a. Christian Timmermann Andersen, som er garnfisker med fartøjet AS 260 Sarah:
– Nogle dage ser vi ikke så meget affald. Der er det kun lige nok til at dække bunden af en kurv, andre dage er det en hel kurv. Vi er lidt havets skraldemænd. Selvfølgelig tager vi alt affald med ind, siger garnfisker Christian Timmermann Andersen.

 

Noget gammelt lort

Også Brian Normann med HG 15 Luanda kender til problemet:
– Det er da altid træls at fange noget gammelt lort, men vi tager alt med ind og afleverer det på kajen, når vi kommer i land. Er det store ting, kan de komme i en af de containere, som står rundt omkring på havnen. Ellers kan vi ringe til havnekontoret, og så kommer de med containeren, så vi kan komme af med det, siger Brian Normann, som fisker med trawl.

 

Brug containerne

Når fiskerne tager affaldet med ind kan de i mand havne aflevere det kvit og frit.
Danmarks Fiskeriforening opfordrer alle fiskere til at gøre brug af dem – og at tage affald med ind.
Miljø- og Fødevareministeriet gennemfører i 2018 kampagnen “Sammen om et hav uden affald”, der arbejder sammen med bl.a. sejlernes, lystfiskernes og erhvervsfiskernes organisationer for at skabe opmærksomhed om problemet.

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...