Ministerium gør klar til kystfiskermærke

Sommeren over har Fiskeripolitisk Kontor søgt en projektleder på implementeringen af mærkningsordningen for skånsomt fanget fisk

Et nyt statsligt mærke er under udvikling. Der er tale om et mærke for skånsomt fanget kystfisk, som sommeren over har søgt en projektleder. 

I stillingsopslaget kan man læse, at mærket skal implementeres over de kommende to år i tæt samarbejde med Fiskeristyrelsen og Fødevarestyrelsen:

– Mærket skal bidrage til at understøtte en positiv udvikling i dansk kystfiskeri med fokus på anvendelse af skånsomme redskaber og landing af fisk af høj kvalitet.

Projektlederen vil være ansvarlig for fremdrift og implementeringen af det kommende mærke, som følger det politiske beslutningsgrundlag for mærkningsordningen. Herunder skal et partnerskab bestående af private virksomheder, NGO’er og brancheorganisationer drives og faciliteres, så man sikrer en god implementering af mærkningsordningen for forbrugere og erhverv.

Jobannoncen melder ingen detaljer om, hvad der helt præcis forstås ved “skånsomme redskaber”.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...