Hesterejen i fuld galop

På Rømø har hesterejefiskeriet gået over alle forventninger. Fine priser og gode mængder.

Når Rømøs fiskere sejler ud, så har de en ting for øje: Hesterejen. Og det er ganske forståeligt for den lille brune sag, sikrer fiskerflåden en god indtjening og travlhed på havnen.

Det stod klart til Generalforsamling i Rømø, hvor lokalformand Lasse Guldberg Sørns kunne berette om et godt hestereje-år:

– Det ser ganske fornuftigt ud. Først på året var der små mængder, men høje priser. Senere på året var der store mængder og lidt lavere priser – men stadig fornuftigt, siger formanden og påpeger, at det gode resultat bl.a. skyldes, at fiskerne er sluppet af med de mange hvillinger, som også gerne vil have fingrene i rejserne.

På Rømø havn blev der landet 1805 tons hesterejer til en værdi af 86,4 millioner kr.. I 2017 blev der blot landet 819,5 tons til 56,88 millioner kroner. Det er en stigning på 120 %.
De danske landinger udgjorde i 2018 979,1 tons til en værdi på 37, 1 millioner kroner. Også her er der sket en betydelig stigning fra 2017, hvor de danske landinger var på 416 tons til en værdi af 30 millioner kroner. Det er en stigning på 135 % fra 2017 til 2018.

 

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...