Brændt og forlist kutter står på stranden på Fanø

Fisketur endte galt for RI 524 James Robert

Januar-stormen har krævet sit første offer i form af fiskefartøjet RI 524 James Robert, der fredag tog vand ind. Det fik besætningen til at kalde JRCC, der sendte en redningshelikopter afsted som assistance fredag middag. Besætningen vurderede, at fartøjet var ved at synke, og de fem ombord blev derfor bjærget ombord på helikopteren.

Men stik imod forventning gik RI 524 James Robert ikke ned, og derfor drev den rundt i Nordsøen.

 

Forsøgt bjærget

Søndag blev der forsøgt at bjærge det forliste fartøj, da ejeren og et besætningsmedlem blev sat ombord på fiskefartøjet med hjælp fra Esvagt. Efter at have lænset båden for vand, så påbegyndes turen mod Esbjerg. Kort tid efter start lugtes der røg, og det konstateres at der er brand i maskinrummet. De to ombord vælger derfor igen –som fredag – at udsende nødsignal. Esvagt Carina, der har assisteret de to fiskere, henter derfor de to fiskere med deres MOB-båd. Og der bliver ifølge forsvaret rekvireret yderligere assistance søndag kl. 17.17, hvor der sendes en redningshelikiopter, et fartøj fra Esbjerg redningsstation, og et skib yderligere fra Esvagt udover Esvagt Carina. De to fiskere, der forsøgte at få fartøjet til Esbjerg i god behold, blev samlet op af helikopteren og fløjet til Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg til observation for røgforgiftning.

 

Strandet

RI 524 James Robert flød derefter rundt i Nordsøen brændende. Forventningen var dog, at den ville gå på grund på et tidspunkt, og vurderingen lød derfor, at den ville ramme Fanø Strand.

Søndag aften rammer RI 524 James Robert så Fanø og godt 45 minutter senere vurderes det, at fartøjet sidder fast i sandet. Ifølge strandfoged i Sønderho, Peter Brinch Michelsen ventes det, at der ved lavvande mandag kunne kommes til fartøjet via stranden.

Nu ventes der på en klarmelding fra myndighederne og forsikringsselskabet på, hvordan og hvornår fiskefartøjet kan fjernes.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...