Stærk kritik af politikernes sammensætning af Arbejdsmiljørådet

3F kritiserer regeringen for at gå imod den danske model

Behandlingen af et lovforslag, der vil ændre på sammensætningen af bestyrelsen i Fiskeriets Arbejdsmiljøråd, får Regeringen til at krympe sig, for efter pres fra et flertal udenom Regeringen lægges der op til en ændring, der går imod traditionerne på arbejdsmarkedet.

Det får nu fagforeningen 3F til at råbe vagt i gevær i det høringssvar til lovforslaget, som de har indsendt.

”Det er 3F’s opfattelse, at disse ændringer er et direkte politisk angreb på mere end 100 års tradition på det danske arbejdsmarked, den danske model, hvor råd og nævn udpeges af arbejdsmarkedsparter, der er (mest) repræsentative på området,” skriver 3F Transportgruppen i et høringssvar.

Konkret foreslår Socialdemokratiet, SF, Det radikale Venstre, Alternativet, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, at bestyrelsen foruden repræsentanterne fra Danmarks Fiskeriforening og 3F også skal have repræsentanter fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation og CO-Søfart samt Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri (FSK).

Og netop FSK´s plads ser Karsten Kristensen fra transportgruppen i 3F som problematisk. Overfor netmediet Altinget siger han, at 3F ser FSK som en interesseorganisation. Han henviser blandt andet til, at FSK ikke vil oplyse, hvem de repræsenterer – og de vil heller ikke fortælle, hvor mange medlemmer de er af foreningen.

”Allerede der hopper kæden i min optik af. Jeg har ikke noget imod, at interesseorganisationer sidder med i forskellige udvalg, men når vi snakker om råd og nævn, så må det nødvendigvis, som det har været i den danske model i mange, mange år, været de mest repræsentative parter, der sidder der,” siger Karsten Kristensen til Altinget.

Ifølge Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti og en af politikerne bag forslaget, så er der tale om, at hvis parterne havde været mere lydhøre, så havde forslaget aldrig fundet vej til Folketinget.

Socialdemokraten Simon Kollerup, en anden af arktitekterne bag forslaget, afviser kritikken fra fagbevægelsen.

Læs høringssvarene i dette link

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...