Danmarks Fiskeriforening styrker indsatsen i EU

Det er vigtigere end nogensinde, at de europæiske fiskere står sammen i EU. Derfor har Danmarks Fiskeriforening valgt at genoptage sit medlemskab af Europeche

Arkivfoto

Danmarks Fiskeriforening har fra 1. juli valgt at genoptage sit medlemskab af den europæiske fiskeriorganisation Europeche.  

– Det sker for at styrke vores arbejde i Bruxelles yderligere og for at stå sammen med vores kollegaer i de øvrige EU-lande. Vi er nødt til at stå sammen i fiskeriorganisationerne omkring de fælles EU-dagsordener, som vi har – for ellers er det en ulig kamp i forhold til NGO’er med lommerne fulde af penge, siger Kenn Skau Fischer, der er administrerende direktør i Danmarks Fiskeriforening.  

– Vi fortsætter samtidig også vores gode samarbejde med Danmarks Pelagiske Producentorganisation, med hvem vi har Danish Fisheries in Bruxelles. Her arbejder vi med de dagsordener, som er særskilt danske, og som vi derfor løfter bedst selv, siger Kenn Skau Fischer.  

– Rigtig meget af vores arbejde har udspring i, hvad der foregår i Bruxelles, for der er rigtig mange ting på fiskeriområdet, der enten stammer direkte fra forordningstekster fra EU, eller hvor rammerne bestemmes i EU. Det er derfor meget vigtigt, at vi er stærkt repræsenteret i Bruxelles, siger han.  

Danmark var i sidste valgperiode repræsenteret i Europa-Parlamentets fiskeriudvalg ved Asger Christensen (V). Han blev ved det nyligt afholdte parlamentsvalg genvalgt for en ny femårig periode.  

– Det glæder os meget, at Asger fik et rigtig flot valg, og vi håber selvfølgelig, at han også bliver en del af fiskeriudvalget i den nye periode, så han kan fortsætte det gode arbejde, han har gjort for de danske fiskere, siger Kenn Skau Fischer.  

Danmarks Fiskeriforening er foruden Europeche også, med hensyn til EU-arbejdet, medlem af organisationerne European Association of Fish Producers Organisations (EAPO) og European Bottom Fisheries Alliance (EBFA), der har fokus på trawl og bundslæbende redskaber.