Mere fisk i EU?

Bl.a. Søren Gade og Morten Løkkegaard blev valgt ind
af Claus Kirkegaard
28 maj 2019

For dansk fiskeri, danske fiskere og fiskerierhvervet som helhed, er det vigtigt, at der bliver stemt på politikere, der har tilkendegivet, at de gerne vil arbejde med EU's fælles fiskeripolitik ved at gå efter en plads i Fiskeriudvalget. Og måske det sker med det nye EU-Parlament?

Valgets vinder blev Venstre, der får fire pladser i parlamentet. Heriblandt er Morten Løkkegaard og Søren Gade – valgets helt store stemmeslugere med 207.558 og 201.626 personlige stemmer -  som i forskellig grad har udvist interesse for fiskeri. Morten Løkkegaard har besøgt både Bornholm, Gilleleje og Thyborøn og påpeget, at fiskeriet skal ligge højt på listen over forhandlingspunkter i forbindelse med Brexit.

Mere direkte var Søren Gade til Fiskeri Tidende:

-  Jeg kommer jo fra Nordvestjylland og opstiller i Nordjylland, hvor fiskeriet bestemt er værd at kæmpe for. Ikke kun på grund af fiskerne, men også den sammenhæng og de arbejdspladser, som fiskeriet skaber. Hvis du for eksempel tager til Skagen, så holder fiskeriet liv i værfter, vedligeholdelsesindustrien, fabrikker osv. – her kan fiskeriets betydning ikke overvurderes.

Også Erik Poulsen (V), Kim Valentin (V) og Morten Klessen har tilkendegivet, at de gerne vil arbejde med fiskeripolitik og deltage i fiskeriudvalgets arbejde, men de kom ikke ind. 

 

Læs mere om:

Flere Nyheder