Der er mange små rejer i Nordsøen og Skagerrak

Et problem for fiskeriet aktuelt, men til efteråret vil det vise sig i form af større mængder, vurderer norsk fiskeridirektorat

Der har været over 70 procent rejer under mindstemålet i enkelte prøver fra Skagerrak og Nordsøen, skriver det norske Fiskeridirektorat. Det vækker både glæde og bekymring.

–  Der er gode fangster, men store mængder af rejer under mindstemålet på 6,5 cm. Det uroliger os, at der er så mange rejer under mindstemålet og at selektionsindretningerne i rejetrawlen ikke ser effektiv nok ud, siger Liv Holmefjord, fiskeridirektør i Fiskeridirektoratet i Norge, der modsat også glæder sig over de store mængder smårejer. For det betyder, at 2018-årsklassen er yderst god i Nordsøen og Skagerrak, og det lover godt for rejefiskerier i fremtiden, lyder det.

De mange smårejer betyder også, at risikoen for Real Time Closures (RTC) er stor. De norske myndigheder er ombord med inspektører på udvalgte fiskefartøjer, og de holder øje med, at andelen af rejer under mindstemålet ikke er for høj.

De norske myndigheder udvider også indsatsen ved at leje en rejetrawler for at starte en mere omfattende overvågning af rejefelterne i Nordsøen og Skagerrak. Og fiskerne opfordres til at være påpasselige.

– Vi opfordrer flåden til at vise ekstra agtsomhed og prøve at undgå trawling i områder med mange smårejer, siger Liv Holmefjord.

De mange rejer under mindstemålet er også en glædelig historie. For det betyder, at rejer er klar til at blive fisket på i efteråret. Derfor opfordrer Fiskeridirektoratet i Norge også til, at man overvejer hvor stort et fisketryk, der skal være på bestanden nu.

– Ved at vente nogle måneder kan der blive tale om en mærkbar værdiforøgelse både for fiskeriet og på land, lyder det i meldingen fra Fiskeridirektoratet.

Ved de første lukninger har fartøjer med selektionsrist for sortering af rejer under mindstemålet fået dispensation fra lukningerne, men da risten ikke har haft den ønskede effekt, gives der ikke længere den form for dispensation, skriver det norske fiskeridirektoratet.

Prøvefiskeri med det lejede rejefartøj og fra den søgående kontrol vil afgøre om der kommer flere lukninger i den kommende tid.

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...