Én gang hesterejefisker, altid hesterejefisker

Lasse Sørns' fartøj, fiskeri og formandspost er dedikeret til hesterejerne

Cicilie, Katharine og Fru Hellesøe ligger side om side i havnen. Også et par hollændere er på besøg i Rømø Havn– og HV 67 Juvredyb er hjemme. Det hed den, da skipper og ejer Lasse Sørns købte fartøjet, og det skulle den blive ved med, for Lasse er fra Rømø og den 17 meter dybe tidevandsrende, Juvredyb, kender han alt for godt.

– Jeg er født og opvokset her, så navnet passede så godt. Juvredyb er lidt min ekspertise, afslører den 30-årige fisker, der altid har fisket efter hesterejer.

Nej, der var vist en kort periode, hvor han jagtede jomfruhummer, men så kaldte hesterejerne hurtigt igen. Som ung dreng tog han med sin far til søs, senere HV 42 Janni, han fik sit eget fartøj, og i dag er han sågar formand for Rømø Fiskeriforening – en forening fuld af hesterejefiskere.

Jeg kan godt lide Vadehavsfiskeriet. Man skal tænke over tidevandet og læse månen. Hvis ikke man kan det, så fanger man ingen hesterejer

God opbakning

Formand har Lasse Sørns været i præcis et år. Sidste år valgte den tidligere formand Oluf Stenrøjl Kristensen at takke af efter 49 år og overlod roret til den unge fisker.

– Det er nogle store sko at udfylde, men jeg har nogle gode medlemmer, som bakker mig rigtig godt op siger. Og jeg kan ringe til Oluf til hver en tid, Lasse Sørns.

 

Vadehavsfiskeri

Som formand har Lasse fået nye opgaver: Samarbejde med havnen, Hesterejeudvalget i Danmarks Fiskeriforening og Kreds Vest. Men hesterejefisker er han selvfølgelig fortsat.

– Jeg fisker stadig selv fuldtid. Det bliver der ikke lavet om på, slår Lasse Sørns fast.

De er som regel en 2-3 mand af sted i tre dage og oftest nær Rømø.

– Det er her, jeg føler mig hjemme. Jeg kan godt lide Vadehavsfiskeriet. Man skal tænke over tidevandet og læse månen. Hvis ikke man kan det, så fanger man ingen hesterejer, forklarer Lasse Sørns.

Lasse Sørns har fartøjet HV 76 Juvredyb med Christian Bentin. Han er både uddannet fra fiskeriskolen og skipperskolen.

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er i mål inden udgangen af 2025

Cheminova og andre virksomheder under luppen: Miljøgodkendelser skal revurderes

En ny taskforce vil blive oprettet for at sikre, at virksomheder med direkte spildevandsudledninger er...