Ny trawlbekendtgørelse rammer traditionsrigt kystnært fiskeri i Skagerrak

Tre snurrevodsfartøjer bliver ramt af ny bekendtgørelse, hvis den gennemføres. Også i Limfjorden ønsker fiskerne ændring i længdegrænse

Den nye trawlbekendtgørelse, som netop har været i høring, ser ud til at blive en slem bet for 3 fartøjer i Hanstholm Fiskeriforening. De driver nemlig snurrevodsfiskeri kystnært, og med den nye bekendtgørelses begrænsning på 17 meter så vil de blive udelukket fra fiskeri indenfor 3 sømil, som de altid har gjort.

Fordi man laver en grænse, så snurrevodsfiskeri på 17 meter ikke må være inden for 3 sømil, vil det udelukke de 3 af vores snurrevods fartøjer, som traditionelt har drevet rødspættefiskeri der i generationer, sagde Jan N. Hansen.

Også i Limfjorden vil en længdegrænse ramme fiskefartøjer. Man ønsker fra fiskeriets side nemlig en harmonisering, så den grænse, der gælder for muslingefartøjerne, bliver den samme for fartøjer, der driver trawlfiskeri.

– Så har man muligheden for af fiske sild og brisling, hvis dette skulle blive nødvendigt. Det var en enig Generalforsamling i Centralforeningen der kom med det oplæg. Det var også oplægget, men af uransagelige grunde blev det 14 meter, et meter-tal som ingen forstod, indtil det gik op for os, at det var blevet politisk, konstaterede Jan N. Hansen.

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der opfordrer til at få styr på udledningen af næringsstoffer

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der...