Vestjysk Bank: Alle har interesse i et stærkt og stolt fiskeri

Fiskeriets image er et vigtigt og nødvendigt emne, lyder det fra Vestjysk Bank, som i samarbejde med Fiskeri Tidende står bag Fiskerikonferencen
af Line Dalgaard Jensen
06 nov 2019

- Ja, det er sådan set et krav! Vi skal tale pænt om fiskeriet. Det har vi alle en interesse i, for vi har brug for fiskerne, fiskeriet og de mange arbejdspladser, som erhvervet sikrer.

Sådan siger adm. direktør i Vestjysk Bank, Jan Ulsø Madsen, om årets emne ”Tal fiskeriet op” til Fiskerikonferencen. Sammen med Fiskeri Tidende arrangerer banken højdepunktet i november, og årets tema ligger ham på sinde. Politisk fnidder og kritik af fiskeriet har fyldt alt for meget, så nu er det tid til at styrket erhvervets image.

- Folkestemningen kan hurtigt blive negativ, og det skal der ryddes op i. Set fra min stol er det relativt få ting, der har fået lov til at fylde meget, og dét har fået folk uden forstand på fiskeriet til at tænke, at de skal holde sig fra det. Derfor er det vigtigt for mig, at vi taler fiskeriet op, siger direktøren.

Jan Ulsø Madsen understreger, at det dog ikke er noget, som de som bank lader sig slå ud af. For Vestjysk Bank er fiskeriet vigtigt, og de sætter sig ind i sagerne.

- Vi ved jo, at det kan gå op og ned i perioder. Derfor skal man ikke ryste på hånden – det skal nok komme igen. Selvfølgelig skal man ikke være naiv, for eksempel nu med Brexit, men skærpe sine sanser og være agtpågivende. Men vi vil stadig fiskeriet, siger Jan Ulsøe Madsen, der glæder sig til konferencen:

- Jeg ser frem til fiskerikonferencen hvert år; både debatterne og kåringen af Årets Fisker. For mig er det altid givtigt, og jeg håber, fiskerne er enige.

Læs mere om:

Flere Nyheder