Briterne beder om udsættelse af Brexit

Men den modvillige Johnson håber stadig, at briterne kan udtræde af EU d. 31. oktober

Efter en dramatisk weekend med debat og afstemninger har den britiske premierminister Boris Johnson nu bedst EU om udsættelse af Brexit. 

Donald Tusk oplyser på Twitter, at han har modtaget et brev fra Boris Johnson, der formelt anmoder om en udskydelse af Brexit.

Anmodningen kommer efter en skæbnesvanger weekend. Det britiske Underhus skulle stemme om den reviderede Brexit-aftale, som Johnson havde forhandlet på plads med EU. Men inden selve aftalen kom til afstemning, blev et ændringsforslag vedtaget. Det betyder, at Underhuset først vil give sit formelle ja til Brexit-aftalen, efter at den lovgivning, der fører Brexit ud i livet, er gennemført. Og dermed blev Johnson pålagt at udskyde datoen for Brexit. 

Premierministeren har ellers flere gange sagt, at han ikke vil bede om udsættelse. Ifølge flere britiske medier har Boris Johnson ikke underskrevet brevet, hvor han beder om udsættelse. 

Han håber fortsat, at lovgivning og aftalen bliver vedtaget inden udgangen af oktober, så UK kan vinkel farvel til EU, som planlagt.