Kampagne: Spis fisk i stedet for kød

Fødevareministeren og klimaministeren præsenterer i ny kampagne 22 køkkentips til, hvordan danskerne med få justeringer i hverdagskosten kan bidrage til at løse klimakrisen

Du behøver hverken en uddannelse som kok eller en kødfri diæt for at gøre en forskel for klimaet. 

Den nye kampagne ”Madglade Klimatips” er netop skudt i gang og skal med få greb gøre det lettere for interesserede danskere at bidrage til kampen for klimaet. Og selv en lille indsats tæller. 

– Det har et kæmpestort potentiale, hvis vi er mange, der ændrer lidt i vores madvaner. Jeg har stor respekt for dem, der går hele vejen og eksempelvis dropper kødet, men mindre kan også gøre det. Det kan de her tips forhåbentlig inspirere og hjælpe til, siger fødevareminister Mogens Jensen, som sammen med klimaminister Dan Jørgensen mandag præsenterede kampagnen. 

Der er 22 tips i kampagnen, og de kan findes på hjemmesiden www.klimatips.dk. Bl.a. opfordrer kampagnen til at skifte bøffen ud med fisk. Under overskriften “Fremtiden er lys” slås et slag for lystkød og fisk, i stedet for de oksesteg mm. 

Rådene er en del af regeringens samlede klimaambitioner og er ét ud af to initiativer, som skal gøre det lettere at vælge sund og klimavenlig kost. I 2021 opdateres Fødevarestyrelsens officielle kostråd, som for første gang skal indeholde klimahensyn. 

Eksperter: Ny havplan vil forværre havmiljøet i Østersøen

Flere eksperter frygter, at regeringens nye plan for havmiljøet vil skubbe det i forvejen skrøbelige havmiljø i Østersøen i en dårligere retning, når der...

Eksperter: Ny havplan vil forværre havmiljøet i Østersøen

Flere eksperter frygter, at regeringens nye plan for havmiljøet vil skubbe det i forvejen skrøbelige...