Skagen-fartøj skal have byvåben

S 107 Skagerrak hører hjemme i Skagen - og derfor er der nu ansøgt om at få det gamle byvåben som bovmærke

Skagen er en stolt fiskerby. Danmarks største havn, og her er stadig dygtige fiskere at finde. Ja, de to ting hænger utvivlsomt sammen, og derfor skal byen også have en helt særlig plads på det nybyggede rejefartøj s 107 Skagerak. 

Karstensens Skibsværft, som har bygget fartøjet, har søgt om tilladelse til at anvende gammel Skagen Kommunes byvåben som bovmærke på rejetrawleren. Det skriver Skagen Avis.

Det blev blandt andet gjort i slutningen af 60’erne. Rederiet ønsker at opretholde denne tradition, samtidig med at de gerne vil signalere deres ophav i Skagen – eksempelvis når skibet anløber svensk havn. 

Formelt er det økonomiudvalget, som skal give tilladelse til at bruge byvåbnet. De har tidligere sagt ja i forbindelse med købstadsjubilæum og velkomstskilt til krydstogtsskibe. 

– Kommunaldirektør Mikael Jentsch anbefalede Økonomiudvalget at give Karstensens Skibsværft grønt lys til at bruge byvåbnet. Den indstilling fulgte politikerne, skriver avisen.

Rederiselskabet S 107 Skagerak består af de tre Skagen-fiskere Lars Mose, Jens Christian Bang Andersen og Thomas Kristiansen.

Fartøjet er bygget af Karstensens Skibsværft efter design af Vestværftet, Hvide Sande.

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...