Tunjagten er i gang

De skal selvfølgelig sættes ud igen, så DTU kan blive klogere på fisken. De første er nu mærket

22. august lød startskuddet til årets helt store tun-fisketur. Igen i år skal fiskere og forskere sammen mærke blåfinnet tun lige uden for Skagen, og projektet er i fuld sving. 

Det begyndte dog lidt langsomt, da vejret spændte ben for de første par dage. Men her en lille uge efter, så er de første tun spottet, fanget, mærket og sat ud igen. 

Officielt blev den første tun mærket onsdag 26. august.

– Så fik vi endelig den første rigtige dag ude. Vejret var fint med en del sol og det vigtigste – vinden og bølgerne havde lagt sig. Omkring 110 både fra Danmark og Sverige stævnede ud til de sædvanlige positioner nordøst for Skagen, hvor vi erfaringsmæssigt ved, der kan fanges tun, skriver Kim Birnie-Gauvin og Kim Aarestrup fra DTU Aqua i deres tun-dagbog på www.fiskepleje.dk:

– Dagens resultat blev 18 tun mærket med elektroniske mærker, som nu alle sammen svømmer rundt og samler data ind til os.

Fredag var fiskere og forskere endnu engang afsted, men det blev en kort dag på grund af vejret. Lørdag lige så, mens de søndag tog revanche med fire tun allerede inden kl. 8. 

Bl.a. Henrik Lund, der er biolog ved Danmarks Fiskeriforening, har været af sted, og på den båd, han er med, kom den fine tun på billedet forbi

Projektet fortsætter frem til på søndag. Hold dig orienteret løbende her

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...