14. december – Spiser du krabbe?

Bag dagens kalenderlåge gemmer der sig en fætter, der er hård udenpå, men blød og velsmagende indeni

Spiser du krabbe? Hvis svaret er nej, så er du langt fra alene. For i Danmark spiser vi generelt ikke mange krabber, selvom vandet omkring os er smækfyldt med velsmagende, store og lækre taskekrabber.
Krabber fanges typisk som bifangst eller via et målrettet fiskeri ved hjælp af tejner. Krabben fanges året rundt, og de største krabber har et skjold, der måler op til 30 cm. I de danske farvande findes taskekrabben i Nordsøen, Skagerrak, Kattegat og det nordlige Øresund.
Krabbekød smager fantastisk, og det er i sæson det meste af året. Kødet i krabbens klør er hvidt og fast og særdeles velegnet på din frokosttallerken.
Taskekrabben hører til kategorien mager fisk. Den er særligt rig på jod, selen og zink, og den har et højt indhold af A-, E- og B12-vitamin.
Så hermed en opfordring – sæt krabbe på bordet mellem jul og nytår. Vi vil næsten garantere, at det vil overraske dig positivt.
Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...