16. December – Helleflynderen fra det dybe vand

Idag skal vi se nærmere på den ultimativt største fladfisk der findes

I dag skal vi præsentere dig for en ordentlig kleppert: Nemlig Helleflynderen.

Helleflynderen er den største af alle fladfisk og den kan faktisk blive helt op til 3-4 meter. Det er dog sjældent at fiskerne fanger Helleflyndere over 2 meter. Den største Helleflynder der er fanget i Danmark vejede 115 kg.

Ud over at Helleflynderen har en imponerende størrelse, så anses den også for at være en af verdens bedste spisefisk. Den har det allerbedst i koldt vand, hvilket også er årsagen til, at den primært fanges på meget store dybder i Danmark. Kødet er hvidt og fast og kan bruges i mange forskellige retter – Og smagen er intet mindre end vidunderlig. Bum – så er det sagt! Og det er faktisk lige nu, at du skal forkæle dig selv med helleflynder på din tallerken. For det er nemlig lige nu at Helleflynderens kød smager allerbedst!

Vi har fundet en opskrift på ovnbagt Helleflynder med grønne asparges… Den skulle du tage og prøve!

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-helleflynder-med-gronne-asparges/

 

Bonusinfo:

Helleflynderen lever af andre store fisk som fx torsk, rødfisk, kuller og sild samt krebsdyr og blæksprutter, men det sker faktisk også at en Helleflynder spiser større fugle som eksempelvis måger ….

 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...