21. December – Sorte hummere er verdens værste nabo

Den sorte hummer er faktisk et temmeligt blæret krebsedyr - men også en sær eneboer

Den sorte hummer er i høj kurs hos gastro-nørderne. Og det kan vi godt forstå!
For den sorte hummer er faktisk et temmeligt blæret krebsedyr med 10 ben, gigantiske saksekløer og lange antenner. Og så er den sorte hummer det største krebsdyr, der findes i de danske farvande. Hummeren lever på bunden i sin hummerhule, og den bruger det meste af sin tid i eller nær dens hule. Og egentlig er hummeren bare en sær eneboer, der ikke går ind for godt naboskab, for den går ikke af vejen for at spise andre artsfæller. Hummerens føde består bl.a.. af muslinger, snegle, rejer, fisk og andre hummere.

 

Hummeren er desuden meget påvirket af vandtemperaturen. Hvis vandtemperaturen kommer under 5°C, indtager hummeren ingen føde, og hvis temperaturen kommer over 20-22°C, dør hummeren.

Hummeren fiskes kun i sommermånederne i Danmark, og den er ofte bifangst ved garnfiskeri. De fiskere, der fisker direkte efter hummere, fanger hummerne i tejner og bruger fisk som madding.

Hummerens kød er magert og hvidt – og en udsøgt delikatesse. Og mangler du flere gode argumenter for at sætte tænderne i hummerens kød, så kan vi informere om at hummerkødet er rigt på omega-3 fedtsyrer, jod, selen, zink og B12-vitamin.

 

https://www.2gangeomugen.dk/…/gratineret-nytaarshummer…/