En fisker kom på plejehjem

Kurt Adsersen var forbi Rosenlunden i Lem for at inspirere de ældre til mere fisk

De ældre på plejehjemmet Rosenlunden i Lem spiser fisk hver uge, men da der forleden blev serveret havkat, var det alligevel noget helt særligt. 

De havde nemlig besøg af fisker Kurt Adsersen – og et helt tv-hold, som fulgte tilberedningen fra start til slut. Det skriver Lokalposten Lem. 

– Det er en grim karl at se på, og den har nogle meget skarpe tænder, som den bruger til at knuse muslinger med. Så fanger du en sprællevende havkat, så bider den altså hårdt, hvis du ikke passer på dine fingre. Dét gør man kun én gang. Men ellers er den meget velsmagende og har en lidt anden smag end torsk og mørksej, sagde Kurt Adsersen.

Samarbejdet med plejehjemmet i Lem skyldes en ny tvserie på TV Midtvest, hvor vestkystfiskere og forskellige spisesteder mødes for at udveksle erfaringer. Personalet har også været på besøg på auktionen. Altsammen for at blive inspireret til mere fisk i hverdagen. Der er tale om en fortsættelse af TV-serien “Vestkystfiskerne”, som har været sendt på de regionale TV2-stationer, og som Konsumfisk med projektet “Kend din Fisker” har søsat.

– Det er fantastisk, at fiskerne prioriterer at tage nogle dage fri fra arbejdet på havet for at bruge tid på formidlingen til forbrugerne. Vi kan klart mærke, at det gør en forskel, at det er fiskerne selv, der fortæller historien om deres råvarer og erhverv i stedet for at overlade det til andre, siger Heidi Ebey, projektleder for Konsumfisk.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...