Kurser for naturskånsomt fiskeri er fuldt booket

Pladsen bliver knap på skolebænken i Thorup Strand idag, når første kursus for det nye mærke "Naturskånsomt" afvikles

 

For knap en måned siden, skrev vi i FiskeriTidende, at fiskeriskolen i Thyborøn manglede kursister til de nye kurser om naturskånsomt fiskeri. Men det er langt fra tilfældet mere. Faktisk er de to første kurser nu fuldt booket op, og første kursus afvikles idag i Thorup Strand, hvor der bliver rift om pladserne. 19 fiskere har meldt sig til kompetencekurset, der er forudsætningen for, at man må fiske under den nye mærkningsordning “Naturskånsomt”. 

Forstander Claus Henry Hansen fra Fiskeriskolen i Thyborøn ser frem til at komme igang med afviklingen af disse kurser og få indholdet på kurset afprøvet i praksis.

– Vi glæder os meget til at komme igang med afviklingen af disse kurser, og få evalueret på forløbet, lyder det fra Claus Henry Hansen.

Han har gennem det sidste år sammen med medarbejdere på fiskeriskolen været involveret i planlægningen af indholdet på disse kurser:

– Gennem det sidste år har vi gjort os mange tanker om, hvordan man bedst tilrettelagde dette kursus, og fik struktureret den viden der bliver formidlet på kurset, så det bliver rigtigt spændende at få de første kurser afviklet, og få teori og undervisning testet af i praksis.

Claus Henry Hansen håber derfor også, at de fiskere der deltager på kurserne, vil medvirke til at evaluere kurserne og bidrage til, at indholdet på kurserne passer sammen med den virkelighed fiskerne arbejder under. Man er meget velkommen til at kontakt underviser Thomas Andersen eller forstander Claus Henry Hansen, hvis man gerne vil bidrage med ny viden efter kurset.

Næste kursus afvikles i Korsør i uge 11. Her er der 20 tilmeldt kurset, hvilket også er det maksimale antal deltagere der kan deltage på et hold. 

Det er dog stadig uklart, hvornår fiskerne, der deltager i kurset, kan mærke deres fisk med det nye mærke “Naturskånsomt”.  Bekendtgørelsen omkring mærkningsordningen er stadig ikke klar, hvilket betyder, at mærket endnu ikke kan anvendes i praksis. 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...