Fartøj sank - fiskerne er i sikkerhed

Redningsstationerne i Thyborøn, Hvide Sande og Thorsminde og to helikoptere rykkede onsdag ud, da et fiskefartøj var sunket, og fiskerne forsvundet
af Line Dalgaard Jensen
04 jun 2020

Et fiskefartøj væltede og sank onsdag. 

Det oplyser Thyborøn Redningsstation til www.tvmidtvest.dk og Hvide Sande Redningsstation til Dagbladet Ringkøbing Skjern. Onsdag før middag var fiskerne begivet sig ud på havet, men da ingen kunne komme i kontakt med dem, blev redningsbåde fra Hvide Sande, Thyborøn og Thorsminde sendt ud for at lede. 

- Vi modtog en melding fra Søværnets Operative Kommando klokken 23 om, at der var en båd, de savnede, og de havde ikke haft kontakt til den siden middag klokken 12. Så vi frygtede, at der var sket noget. Så vi blev sendt ud, og vi sendte begge vores både ud for at søge i et område, lyder det fra Thyborøn Redningsstation.

Også helikoptere blev sendt ud, da Søværnet var bekymret. Omkring 12 til 15 sømil ude mødte redningsfartøjerne de to fiskere i deres redningsbåd. Deres fartøj var kæntret og sunket, så de måtte tage deres redningsbåd i brug og affyre en nødraket. 

De to fiskere blev efterfølgende samlet op af redningshelikopterne og bragt sikkert i land.

Læs mere om:

Flere Nyheder