Fiskeriskolen lukket – eleverne er sendt på vandet

Der er gabende tomt på Fiskeskolen i Thyborøn. Både klasselokaler og værelser står tomme.
af Helle Kristensen
16 mar 2020

Der er gabende tomt på Fiskeskolen i Thyborøn. Både klasselokaler og værelser står tomme. Men mens medarbejderne er sendt hjem, så er de fleste af eleverne sendt på vandet for at fiske. 

- Vi er som alle andre skoler blevet pålagt at lukke ned præcis, lyder det fra forstanderen på fiskeriskolen Claus Henry Hansen, der understreger, at nedlukningen af skolen ikke er ensbetydende med, at medarbejderne ligger på den lade side:

- Det er en situation vi ikke har prøvet før, men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke kan få noget positivt ud af det. Medarbejderne bruger tiden derhjemme til at opdatere deres undervisningsmateriale og få ryddet lidt op i diverse hængepartier. Og de fleste af vores elever er sendt ud at fiske. 

 

En grundig forårsregøring

I næste uge forventes det at flere af medarbejderne igen vil møde ind på skolen. Her vil risikoen for at kunne blive smittet via kontakt med møbler og andet materiel være forsvundet. Derfor benytter man lejligheden til at give hele skolen en grundig forårsrengøring.

Foruden de elever der er i et længere uddannelsesforløb, afholdes der også forskellige former for kompetencekurser på fiskeriskolen. Disse er ligeledes aflyst for nu, men vil blive afviklet på et senere tidspunkt. Vil ikke påvirke uddannelsesforløbet

Forstanderen på fiskeriskolen understreger, at han ikke forventer, at nedlukningen af skolen vil have konsekvenser for elevernes videre uddannelsesforløb. 

- Umiddelbart vil dette ikke få konsekvenser for elevernes uddannelsesforløb. Den teori eleverne skulle have modtaget i denne periode, vil de modtage på et senere tidspunkt. Så uddannelsesforløbet vil blive det samme. Vi har bare byttet lidt rundt på modulerne. Og heldigvis kan de mange ekstra fiskere, der nu er sendt på vandet bidrage til, at Danmark fortsat har adgang til sunde, proteinrige og klimavenlige fødevarer. Jeg vil godt garantere forbrugerne i Danmark, at frisk fisk går vi ikke ned på foreløbigt! 

 

Der er gjort klar til den helt store forårsrengøring på fiskeriskolen i Thyborøn
I næste uge forventes en del af medarbejderne, at kunne starte op med at arbejde på skolen igen. Til den tid vil evt. risiko for smitte via kontakt med materialer være væk.

Læs mere om:

Flere Nyheder