Bankdirektør følger EU-topmøde nøje

Det igangværende EU-topmøde har blandt andet fiskeriet på dagsordenen. Bankdirektør følger nøje med

Vestjysk Bank følger nøje med i det igangværende EU-topmøde, som diskuterer fremtiden for fiskeriet i britisk farvand efter Brexit.

Det kan nemlig få afgørende betydning for bankens kunder i fiskerisegmentet, hvis det ender med en aftale uden adgang til britisk farvand fra 1. januar 2021.

– Det kan efterhånden være vanskeligt at tro på en aftale inden årsskiftet. Men vi skal tro på, at det kan lykkes, siger Jan Ulsø Madsen, bankdirektør i Vestjysk Bank til Ritzau Finans.

Han er dog ikke bekymret for bankens kunder i fiskerisegmentet på den korte bane.

– Det er klart, at de får afskåret noget af deres mulighed for fiskeri, hvilket er uheldigt på den lange bane. Men vores fiskerikunder har været gode til at konsolidere sig gennem de senere år, så der er lidt at stå imod med, siger Jan Ulsø Madsen og fortsætter:

– Vi er ærgerlige på fiskeriets vegne over, at de er landet i den her situation, men det er ikke sådan, at vi sidder og er specielt nervøse for de kunder, vi har, på den korte bane,” siger Jan Ulsø Madsen.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...