Brexit: Alle ressourcer er i spil

Brexit-forhandlingerne er i deres sidste fase, hvor fiskeriministeren forsikrer, at han og regeringen gør alt, hvad de kan for at sikre fiskeriet
af Line Dalgaard Jensen
05 okt 2020

Fiskeriminister Mogens Jensen har i dag været i Sæby og Skagen – to af de mange steder, hvor fiskeriet holder vejret og venter på resultatet af forhandlingerne mellem EU og Storbritannien om et videre samarbejde.

Forhandlinger, hvor fiskeriet har været en massiv knast, og hvor den danske regering holder skarpt øje.

Til FødevareWatch siger Mogens Jensen, at de gør alt, hvad de kan. Regeringen har sat alle ressourcer i spil, når det gælder om at sikre den bedste aftale for den danske fiskeindustri. Men de forventer ikke, at alt vil være som før Storbritannien stemte sig ud af EU.

- Under alle omstændigheder kommer vi ikke til at få de samme fiskerimuligheder, som vi havde før. Derfor handler det i den nuværende proces om at sikre, at Danmark får så meget ud af en fiskeriaftale som overhovedet muligt. Det vil jo sige, at vi får en pæn andel af kvoter, som er vigtige for Danmark, siger Mogens Jensen: 

- Jeg skal forsøge at finde en løsning på dette her for Danmark, som bredt set tilgodeser dansk fiskeri og ikke kun enkeltinteresser.

I praksis er Danmark ikke med i forhandlingslokalet under de aktuelle forhandlinger, men regeringen følger dem tæt. Dvs. at danske embedsmænd arbejder med både danske og internationale fiskeriorganisationer, samtidig med at de forsøger at finde fælles fodslag med resten af EU-landene med fiskeriinteresser i britisk farvand.

Læs mere om:

Flere Nyheder