Statsministeren: Svære forhandlinger, men vi kæmper for fiskeriet

Fiskeri har stor betydning for Danmark, slår Mette Frederiksen fast, som er klar til at kæmpe for en god aftale om adgang til britisk farvand

– Fiskeriet er vigtigt. Det er det for hele Danmark og i særdeleshed Nordjylland. Derfor er det vigtigt for mig at være her i dag.

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen gentagende gange til fiskerne og pressen, da hun torsdag var på besøg i Skagen. Her hoppede hun ombord på HG 236 Milton, talte om brexit med Danmarks Fiskeriforening og Frederikshavn Kommune, og forsikrede, at fiskeriet bestemt ikke er glemt i forhandlingerne.

– Vi kæmper for fiskernes interesser. Uden en aftale så har vi en rigtig alvorlig situation især her i Nordjylland, hvor mange er beskæftiget i fiskeriet og fiskerierhvervene. De forhandlinger, vi sidder i nu, er svære – det tror jeg alle kan se – og her er det fiskeriet, som er noget af det allervigtigste for Danmark, sagde statsministeren.

 

Forhandlingerne fortsætter – og det er positivt

Samtidig er forhandlingerne under et stort tidspres. Storbritanniens premierminister havde først sat sin deadline til 15. oktober, men der er stadig dialog – omend tiden er knap, hvis en aftale, hvor fiskerne fortsat kan komme i britisk farvand efter nytår skal i hus.

– Vi forhandler stadig, og det er positivt, for så er der håb for, at der kommer en aftale. Det bliver selvsagt svære og svære at nå, men vi er stadig ved forhandlingsbordet, og det er godt, sagde Mette Frederiksen:

– Vi er i slutspurten, og nu skal EU holde fast og holde sammen. Det glæder mig, at der er opbakning i EU til at kæmpe for fiskeriet.

 

Vi lader ikke fiskerne i stikken

Men som det ser ud nu, så kæmper briterne også troligt for fiskeriet. Så hvor gerne Mette Frederiksen end vil, kan hun ikke udstede garantier for en aftale.

– Vi gør alt, hvad vi kan, men vi kan ikke love noget. Skulle det værst tænkelige ske, lader vi selvfølgelig ikke fiskeriet i stikken. Det skal være hævet over enhver tvivl, at vi vil hjælpe erhvervet, sagde hun.

Hvad det præcis vil indebære, løftede hun ikke sløret for, men konkluderede, at vi i så fald står i en ny situation, hvor der vil være brug for et tæt samarbejde og dialog med erhvervet.

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis, konstaterer Thyborøn-fiskernes formand

Tobis-fiskerne håber på varmere vejr

Man siger, at ligusterhækken skal være sprunget ud, før det er værd at fiske tobis,...