Får fiskerne en ærlig chance?

Fiskerne bruger gerne de redskaber myndighederne pålægger dem, men 3 dage er ikke nok til at få dem monteret
af Helle Kristensen
04 sep 2020

Er det rimeligt, at myndighederne gang på gang sender bekendtgørelser ud, hvor fiskerne reelt ikke har en jordisk chance for at nå at opfylde de nye krav.
Senest udsendte ministeriet en bekendtgørelse fredag den 28. august og denne trådte i kraft tirsdag den 1. September. Det efterlader fiskerne med en seriøs hovedpine. For er det realistisk, at alle fiskerne kan nå at få monteret de nye redskaber i løbet af mandag?

 

Det er frustrerende at være fisker

Den nye bekendtgørelse fik Henrik Krogh Larsen til tasterne, hvor han skrev et opråb på sin facebook:

“Ja så kom den nye bekendtgørelse for fiskeriet fredag eftermiddag d 28/8-20 der træder i kraft den 1/9-20 altså 4 dage før ikrafttræden.

Den bød bl.a. på nye redskabskrav i Kattegat igen igen. Og igen er der sneget sig et nyt redskab ind, en lille rist, som vel og mærke i sin tid er lavet til at undgå bifangst af fladfisk, den har de nu puttet ind i bekendtgørelsen der skal redde torsken - altså en rist til fladfisk der skal redde rundfisk …  Forvirret? Det kan jeg godt forstå, det er jeg også!

Man har så i øvrigt igen valgt at gå et skridt videre end de redskabskrav, som man blot for 14 dage siden mente kunne være med til at redde torsken i nordsø/skagerak. Hvorfor kan man redde torsken i et farvand med et redskab og ingen kamera, mens der i et andet farvand skal både kamera og meget mere vidtgående redskabskrav ind????

Det er sgu så frustrerede det her. Modet bliver mindre og mindre.

Og 3-4 dage er alt den tid de giver os i ministeriet til at få fat i nye redskaber. Tror i selv på, at det kan lade sig gøre??? Det er måske 130 fartøjer der alle skal have nye redskaber. Det er sgu da helt ude i hampen!

 

Med venlig hilsen
En fortvivlet Kattegat fisker - Fn 261 Stjerne

Læs mere om:

Flere Nyheder