Muslingefisker kastes rundt i Holbæk Havn

Ivan Strøh Bartholdy er kommet i klemme i havneudvikling og flyttes rundt og rundt

De seneste 3 år har muslingefisker Ivan Strøh Bartholdy været nødt til at skifte kajplads 6 gange.

Og det er han godt træt af, skriver www.tv2east.dk. For selvom hans kutter godt kan ligge mange steder i Holbæk Havn, så er der brug for plads på kajen til containere til muslingerne, gravko og vognmand.

– Jeg har ikke noget imod at flytte, men når der ikke er plads til mine ting på kajen, så bliver det et problem, og det har knebet de sidste tre år. Jeg vil bare gerne have at vide, hvor jeg kan være med mine ting, siger Ivan Strøh Bartholdy til www.tv2east.dk.

Forklaringen på hvorfor han må rykke rundt er, at Holbæk Havn renoveres. Lokalpolitikerne har store planer for havnen, som skal udvikles i de næste 10-15 år. De beder derfor fiskeren væbne sig med tålmodighed og være fleksibel.

Havnegruppen, der lavede planen for havnen, er opmærksomme på problematikken med muslingebådene i havnen, alligevel blev der altså ikke tænkt en fast kajplads ind til dem, mens den årelange renovering står på. I den kommende muslingesæson kommer Ivan Strøh Bartholdy igen til at flytte:

– Det er fortvivlende. Det er jo en form for nødråb det her for kom nu – gør nu et eller andet, siger han og håber bare, at de fremtidige havnepladser bliver med plads til hans ting. 

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...