Rekordår for stenbiderrogn

Flere og flere forbrugere efterspørger stenbiderrogn, og det har givet priserne et boost i år

Sjældent har priserne for stenbiderogn været så høje gennem en hel sæson, som det har været tilfældet i år. Fra januar til marts måned lå gennemsnitsprisen for et kilo stenbiderrogn på 369 kroner – med en maks pris på 688 kroner.

Sidste år var gennemsnitsprisen på stenbiderrogn fra januar til marts på 143 kroner. I år har gennemsnitsprisen i den periode været på 369 kroner. 

Men selvom sæsonen så småt synger på sidste vers, så er der intet tegn på, at kunderne er blevet trætte af stenbiderrogn. Priserne er stadig helt i top, og under dagens auktion i Hanstholm blev rognen solgt for 440 kroner kiloet.

Ifølge auktionsmester Jesper Kongsted fra Hanstholm fiskeauktion har der i år været særlig høj efterspørgsel på “Nordens kaviar”, og det er  årsagen til de høje priser.

– Normalt er det nok kun restauranter, der køber rognen, men under corona må det være noget, som er kommet ud til Hr. og Fru Danmarks spiseborde. Man kunne godt forestille sig, at supermarkederne har set en forretning i det, siger Jesper Kongsted, auktionsmester på Hanstholm Fiskeauktion til Nordjyske Stiftstidende.