DF hastefremsætter forslag om forbud mod bomtrawl

4 DF’ere vil have bomtrawl i det demersale fiskeri forbudt i Nordsøen og Skagerrak

Efter de seneste måneders debat om hollandske bomtrawlere og især brugen af kædemåtter – som Danmarks Fiskeriforening har indgået en aftale om med hollænderne og seneste foreslået et kædemåtte-forbud – kommer Dansk Folkeparti nu med et lovforslag.

Det er Morten Messerschmidt (DF), Rene Christensen (DF), Peter Skaarup (DF) samt formanden Kristian Thulesen Dahl (DF), der rejser forslaget.

De ønsker ikke blot kædemåtter forbudt, men et totalt forbund mod bomtrawl efter demersale arter. De mener, at redskaberne påfører stor skade på havbundens miljø, flora, fauna og på det lokale danske fiskeri. Læs lovforslaget lige her.

Over årene har der gentagende gange været debat om udenlandske bomtrawlere i dansk farvand, og DF mener nu, at tiden er inde til politisk indgriben. Fiskeriministeren har udtalt sig kritisk overfor brugen, hvilket har fået DF til omgående at stille dette hasteforslag – og det bør ministeren prioritere. Det falder Erik Høgh-Sørensen fra Dansk Folkeparti for brystet, at ministeren vil intensivere kontrollen med motorkraft på muslingefartøjer i Limfjorden, mens udenlandske bomtrawlere åbenlyst går fri i en meget mere alvorlig sag. 

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til fiskere i forbindelse med opsætning af havvindmøller

Vattenfall afviser beskyldninger: Vi har tilgodeset fiskernes interesser

Vattenfall afviser nu på det kraftigste, at selskabet skulle have forbigået regler om kompensation til...