FOGA: Vi ønsker at skabe løsninger sammen med fiskerne

FOGA, Fiskernes Orientering om Offshore Aktiviteter, ønsker at medvirke til at minimere de gener, som fiskerne oplever ved prøvetagningerne i områd...
af Helle Kristensen
05 feb 2021

Det ville være synd at påstå, at planerne om en vindmøllepark ved Hesselø, er noget man i fiskeriet glæder sig over. Tværtimod giver det anledning til mange frustrationer. Gennem de seneste måneder har prøvetagninger i området ved Hesselø været årsag til store frustrationer hos fiskerne. Fiskerne mener ikke, at de får tilstrækkelig information omkring de prøver, der tages i området.

Og lige netop denne udfordring ønsker FOGA (Fiskernes Orientering om Offshore Aktiviteter) at medvirke til at løse.
FOGA samler derfor information og viden omkring de aktiviteter som Energinet og andre aktører udfører i området ved Hesselø med det formål at sikre, at fiskerne bliver orienteret.

- Energinet har rakt ud til os, så vi kan bidrage til at bygge bro mellem fiskeriet og projektet, så den her proces kommer til at forløbe så gnidningsfrit som overhovet muligt, fortæller operationschef Christian Mortensen, og uddyber at for at dette kan lade sig gøre, er det nødvendigt, at fiskerne også selv tager imod den hjælp, som FOGA bidrager med:

- Hos FOGA udsender vi ugentligt nyhedsbreve omkring kommende aktiviteter, der kan have indflydelse på fiskeriet, og vi forsøger at sikre, at fiskernes interesser bliver tilgodeset.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet fra FOGA her

 

Gode løsninger kræver dialog

Christian Mortensen opfordrer derfor alle fiskere, der har fiskeaktiviteter i området, til at tilmelde sig nyhedsbrevet. På den måde får fiskerne viden om planlagte undersøgelser direkte i indbakken.

Christian Mortensen er dog udmærket klar over, at prøvetagningerne er forbundet med udfordringer for fiskerne. Han opfordrer derfor til, at fiskerne tager kontakt til FOGA, når de oplever udfordringer, så man kan forsøge at finde lavpraktiske løsninger på dette.

- Vi hører meget gerne fra fiskerne, hvis de har indspark til, hvordan vi kan blive endnu bedre til at informere og udarbejde løsninger, der kan fungere i praksis, men det kræver, at vi har en dialog med fiskeriet om de problemer, de oplever i deres hverdag, lyder det fra Christian Mortensen.

Læs mere om:

Flere Nyheder