DF kræver indgreb mod bomtrawlere

Fra Dansk Folkepartis side er der nu krav om, at fiskeriministeren gør noget ved hollandske bomtrawlere i Skagerrak
07 jan 2021

Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkeparti tager nu sagen om hollandske bomtrawlere i Skagerrak op i Folketinget.

Næstformand Morten Messerschmidt kræver indgreb mod bomtrawlere fra dansk side, efter det er kommet frem, at der bliver fisket med bomtrawl med kædemåtter på Det Gule Rev i Skagerrak.

- Det er uholdbart, at EU og de danske kontrolmyndigheder lader bomtrawlere ødelægge både havmiljø, klima og fangstmuligheder for danske erhvervs- og fritidsfiskere, siger Morten Messerschmidt, DF's næstformand og EU-ordfører i en pressemeddelelse.

Han har derfor stillet følgende spørgsmål til fødevareminister Rasmus Prehn (S):

Hvorfor tillader de danske kontrolmyndigheder, at hollandske bomtrawlere nu opererer i og omkring NATURA 2000-området i Det Gule Rev i Skagerrak, og hvorfor skrides der ikke ind mod bomtrawlernes slukning af AIS-satellitsignaler?

- Norge har stramme restriktioner mod bomtrawl, og i britisk territorialfarvand ville hollandske og belgiske bomtrawlere efter Brexit næppe slippe afsted med den slags naturødelæggelser. Så hvorfor er det muligt i EU-landet Danmark? Jeg har forståelse for, at tidligere danske fiskeriministre har prøvet at gå kompromis-vejen med EU, men det var tydeligvis forgæves. Nu skal Rasmus Prehn gøre noget langt mere effektivt for at værne om Danmarks sårbare natur og fiskeri. Det haster, lyder det fra Morten Messerschmidt.

Læs mere om:

Flere Nyheder