Frustrerede fiskere ønsker norsk importstop

Norske fisk skal ikke på danske auktioner, mens danske fiskere er udelukket fra norsk farvand, mener frusterede fiskere

Blandt andet på grund af de langtrukne forhandlinger omkring en handelsaftale mellem EU og Storbritannien har der siden nytår været lukket for adgang for EU-fartøjer til norsk farvand. Det betyder, at de omkring 130 danske fartøjer, der fisker i den norske del af Nordsøen og Skagerrak, er hårdt presset i øjeblikket.

Men samtidig sender norske fiskere store landinger til EU via danske fiskeauktioner.

Det bør stoppes, så vi kan lægge pres på Norge for at få adgang, mener fiskeskipper John Glanz Christensen fra Thyborøn.

– I Danmark, som de skal bruge som transitland, burde vi have nogle knapper at trykke på, som kunne presse dem, siger han ifølge DR.dk.

Fødevareminister Rasmus Prehn forstår frustrationen. Men han afviser, at det er en god ide at gribe ind mod importen af norsk fisk.

Efter et møde med EU’s fiskerikommissær, Virginijus Sinkevicius, har Rasmus Prehn dog forsikret om, at der fra Kommissionens side er fuld opmærksomhed omkring det danske ønske om adgang til norsk farvand.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...