ICES og UK underskriver aftale

Aftalen indebærer, at ICES rådgiver Storbritannien om fiskerimuligheder i Nordatlanten

ICES har underskrevet et såkaldt aftalememorandum med Storbritannien, som betyder, at ICES vil give Storbritannien videnskabelig rådgivning vedrørende Nordatlanten og dets tilstødende have.

Aftalen inkluderer årlig rådgivning om fiskerimuligheder samt information om de marine økosystemers tilstand og virkningerne af menneskelige aktiviteter.

Storbritannien kan også anmode ICES om rådgivning på ad hoc-basis.

– ICES har bevist – ikke mindst drevet af fortsat højt niveau og engagement fra britiske forskere – at være en effektiv institution, der fremmer og koordinerer havforskning og giver gennemsigtig og upartisk rådgivning til dets medlemslande og internationale organisationer. Denne aftale mellem Storbritannien og ICES udgør en platform for fortsat internationalt samarbejde til gavn for international havforskning, forvaltning af marine levende ressourcer og sunde marine økosystemer, siger Fritz Köster, præsident for ICES ifølge organisationens hjemmeside.

Mark Dickey-Collas, formand for ICES Rådgivende Udvalg, glæder sig også over aftalen.

– Fra begyndelsen har Storbritannien været et aktivt og indflydelsesrigt medlem af ICES. Denne aftale cementerer det fortsatte partnerskab for vores rådgivningsaktiviteter og er en yderligere anerkendelse af værdien af ​​vores rådgivningssystem.

– Nu hvor vi er en uafhængig kyststat, bevæger vi os fremad med en stærk vision som verdensledere inden for hav- og fiskeriforskning. Britiske forskere er vigtige bidragydere til ICES, og vi vil fortsat spille en ledende rolle. Vi er forpligtet til at opnå et rent og sundt havmiljø samt fremme en global indsats for at beskytte og forbedre marine økosystemer internationalt. Vi skal alle arbejde sammen for at sikre, at vores have og oceaner styres bæredygtigt for fremtidige generationer, lyder det fra den britiske fiskeriminister, Victoria Prentis. 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...