Ulykke: Besætning måtte straks forlade Aggersøe pga. voldsom slagside

Alle er heldigvis i god behold. Værre ser det ud for fartøjet
af Line Dalgaard Jensen
19 jul 2021

Natten til søndag 18. juli måtte besætningen ombord på Ri 372 Aggersøe kalde mayday!

Lasten havde forskubbet sig, og fartøjet krængede derfor voldsomt til styrbord. Det fortæller Silas Ruby Jensen på sin Facebook-side. De forsøgte at trimme brændetstoffet i tankene, for på den måde at få styr på slagsiden. Men forgæves. 

Kort efter midnat forlod de Ri 372 Aggersøe og gik i redningsbåden, hvorfra de blev samlet op af en redningshelikopter fra Flyvevåbnets redningseskadrille 722 og fløjet til tjek på Aalborg Universitetshospital.

- Vi blev hentet 20 minutter efter, vi kaldte helikopteren. Vi vil sige tusinde tak for hjælpen til alle alt fra Juli-Ane også til Pia Glanz og besætningerne og redningsfolk fra Hanstholm og Hirtshals og ikke mindst til helikopteren som hentede os, skriver Silas Ruby Jensen. 

Alle fire fiskere har det eftersigende godt og er sikkert hjemme hos deres familier. 

Udover helikopterne så var også Hirtshals Redningsstation på pletten. De sendte redningsbåden Margrethe Gaardboe, men da de kom frem, var fiskerne blev reddet af helikopteren.

Ifølge redningsstationens Facebook-side blev Margrethe Gaardboe efterfølgende liggende på positionen for at holde vagt af hensyn til sikkerheden for den øvrige skibstrafik i området. Senere afløste Fiskeristyrelsens kontrolskib Vestkysten. 

Ulykken skete 30 sømil vest for Hirtshals.

Flere Nyheder