Bønnerup: Det er svært at se lyspunkterne

Der bliver færre og færre både i den lille fiskerihavn på Djursland....

Den eneste unge garnfisker ved bordet i Bønnerup er gået i lære som tømrer – og det tegner meget sigende billede af den opgivenhed og frustration, der hersker hos fiskerne i Bønnerup.

Imellem planer om vindmølleparker, debat om stop for fiskeri med bundslæbende redskaber, lukkeområder, sæl, skarv og mangel på fisk, er der ikke meget at glæde sig over i Bønnerup. Man skal tænke langt tilbage for at huske lyspunkterne. Og det afspejlede formand Per Skjødts beretning.

Først og fremmest mangler fiskerne svar. Skal de bare smide håndklædet og acceptere at man ikke længere kan erhverve sig som erhvervsfisker i de kystnære områder? Tanker om at søge væk fra fiskeriet og sælge båden fylder derfor rundt om bordet.

På den positive front er underskuddet for erhvervsmæssige aktiviteter i fiskeriforeningen for 2020 mindre end underskuddet for samme type aktiviteter i 2019. Men det skyldes desværre primært besparelser i foreningen, for Corona har også ramt fiskerne i Bønnerup hårdt på økonomien. Og selvom stenbiderrognen har været i høj kurs, er det som flere af fiskerne udtalte svært at se lyset for enden af tunnelen, efter at antallet af både i havnen år for år bliver færre. 

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...