Bornholm: Et fald, der overrasker selv formanden

Tallene for fiskeriet på Bornholm er ikke just til at prale af. Lokalformand Thomas Thomsen gjorde status på weekendens generalforsamling

I weekenden var der generalforsamling i Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening. Og her var det en overrasket formand, der gjorde status på 2020. 

Det samlede fiskeri for fartøjer på Bornholm blev på 68 mio. kr. i 2020 mod 91,4 mio. kr. i 2019.

– Det er ikke overraskende, at fiskeriet er gået tilbage for de fleste arter, men at tilbagegangen er så markant, det jeg havde jeg ikke forestillet mig. Ikke nok med at de landede mængder er faldet, så er afregningspriserne også gået tilbage. Prisfaldet skyldes i høj grad corona. Når hoteller og restauranter må lukke, så falder prisen på de fisk og skaldyr, som normalt bliver nydt der, sagde lokalformand Thomas Thomsen i sin beretning. 

Det er især torsken, som er på retur. Selvom der er lyspunkter for nogle arter, så opvejer det ikke det vigtige torskefiskeri, som er noget nær ikke eksisterende. 

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...