Havvindmøllerpark skal væk fra Hesselø

Energistyrelsen sætter udbud på pause. Og det bør give anledning til at revurdere placering af parken

Foto: Fiskeri Tidende

Energistyrelsen har udsendt en pressemeddelelse, der sætter udbuddet omkring havvindmøllerparken ved Hesselø på pause, da der er fundet forhold på havbunden, der sætter spørgsmålstegn ved, om den valgte placering af havvindmølleparken, er egnet.

Det er en nyhed, der vækker håb hos formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen:

– Havvindmølleparken ved Hesselø lukker fiskeriet fra Hundested, Grenå og Gilleleje Havn, og det er et stort slag mod Kattegatfiskerne. Det mener vi er meget uhensigtsmæssigt, og det strider lodret imod princippet om, at den grønne omstilling ikke må koste arbejdspladser. Derfor opfordrer jeg politikerne til, at de nøje genovervejer placeringen nu, hvor de får en tænkepause inden udbuddet fortsætter. Min anbefaling er klar. Find en anden placering til havvindmølleparken.

Beslutningen om, at placere havvindmølleparken ved Hesselø blev truffet i 2020 i forbindelse med Klimaaftale om energi og industri som stort set samtlige partier i Folketinget stod bag.

I Danmarks Fiskeriforening er man af den klare overbevisning, at Folketingets partier ikke blev tilstrækkeligt informeret om de negative følgevirkninger for dansk fiskeri og for de havne, der er berørte. Derfor opfordrer Danmarks Fiskeriforening Regeringen til at indkalde aftalekredsen hurtigst muligt med henblik på at finde en ny placering af havvindmølleparken.

– Jeg håber, Regeringen hurtigst muligt indkalder partierne bag aftalen sådan, at partierne kan blive ordentligt informeret om den seneste udvikling i sagen, og om konsekvenserne for dansk fiskeri ved at placere havvindmølleparken ved Hesselø. Jeg er sikker på, der kan findes en løsning, hvor vi både får plads til havvindmøller og til fiskeriet. Derfor håber jeg, at politikerne beslutter sig for at sadle om, for der er brug for, at vi hurtigt kommer videre fra den her situation. Det er både til gavn for klimaet og for fiskeriet, siger fiskeriforeningsformanden. 

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...