Brexit-reserve skal gå til fiskerne – ikke administration

Ingen tvivl hos EU-parlamentariker Søren Gade. Brexit-reserven skal selvfølgelig gå til fiskerne. Stop med dårlige undskyldninger, mener han

EU-parlamentariker og næstformand i EU’s Fiskeriudvalg, Søren Gade (V) er klar i mælet, når snakken falder på Brexit-reserven, som de danske fiskere stadig venter på at høre nyt om.

– Min holdning er, at pengene skal gå til fiskerne.Punktum. Ikke administrationen eller statskassen, men EU-landene skal udlevere dem til fiskerne, som jo er dem, der er ramt af Brexit. Når du taler med embedsværket, så lyder det, at det bliver svært pga. statsstøtteregler. Vi er udmærket klar over, at man vil bruge reglerne til at holde på pengene, men det kæmper vi i mod med næb og kløer, understreger Søren Gade.

De arbejder i øjeblikket helt konkret på tværs af lande og partier i Fiskeriudvalget på at få skrevet ind i teksten om reserven, at pengene skal gå til fiskerne. Det skal stå sort på hvidt.

– Vi har lige givet en masse milliarder væk i forbindelse med corona. Det er også i strid med statsstøttereglerne, så hvis man vil, så kan man godt. Reglerne er ikke givet af Gud, siger Søren Gade.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...