Fast samarbejde om fly til fiskerikontrol

Fiskeristyrelsen oplyser, at de har indgået et fast samarbejde med Flyverhjemmeværnet om flyovervågning i fiskerikontrollen

Fiskeristyrelsen oplyser, at de har indgået et fast samarbejde med Flyverhjemmeværnet om flyovervågning til brug for kontrol.

Dette indebærer, at Fiskeristyrelsen kan gennemføre fiskerikontrol ombord på Flyverhjemmeværnets Britten-Norman Defender-fly.

Samarbejdet bygger videre på et tidligere pilotprojekt med et mindre antal flyvninger. Bl.a. tilbage i 2019 kunne man spotte fly over de danske farvande. Her havde styrelsen nemlig indledt et samarbejde med Flyverhjemmeværnet mhp. at foretage flyovervågning i dansk økonomisk zone. Den gang kunne de fortælle, at det skulle give Fiskeristyrelsen mulighed for bl.a. at kontrollere kritiske farvandsområder på en hurtig og effektiv måde, f.eks. som led i kontrollen af landingsforpligtelsen.

Nu er samarbejdet så blevet fast.

Fiskeristyrelsen vil i løbet af det næste års tid løbende evaluere anvendeligheden af teknologien i udvalgte farvande og områder. Det er en kontrolform, som allerede praktiseres i flere andre EU-lande – og som støtter op om anvendelse af ny teknologi i fiskerikontrollen som på sigt forventes også vil omfatte afprøvning af større droner i kontroløjemed. 

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...