Fast samarbejde om fly til fiskerikontrol

Fiskeristyrelsen oplyser, at de har indgået et fast samarbejde med Flyverhjemmeværnet om flyovervågning i fiskerikontrollen
af Line Dalgaard Jensen
03 maj 2021

Fiskeristyrelsen oplyser, at de har indgået et fast samarbejde med Flyverhjemmeværnet om flyovervågning til brug for kontrol.

Dette indebærer, at Fiskeristyrelsen kan gennemføre fiskerikontrol ombord på Flyverhjemmeværnets Britten-Norman Defender-fly.

Samarbejdet bygger videre på et tidligere pilotprojekt med et mindre antal flyvninger. Bl.a. tilbage i 2019 kunne man spotte fly over de danske farvande. Her havde styrelsen nemlig indledt et samarbejde med Flyverhjemmeværnet mhp. at foretage flyovervågning i dansk økonomisk zone. Den gang kunne de fortælle, at det skulle give Fiskeristyrelsen mulighed for bl.a. at kontrollere kritiske farvandsområder på en hurtig og effektiv måde, f.eks. som led i kontrollen af landingsforpligtelsen.

Nu er samarbejdet så blevet fast.

Fiskeristyrelsen vil i løbet af det næste års tid løbende evaluere anvendeligheden af teknologien i udvalgte farvande og områder. Det er en kontrolform, som allerede praktiseres i flere andre EU-lande - og som støtter op om anvendelse af ny teknologi i fiskerikontrollen som på sigt forventes også vil omfatte afprøvning af større droner i kontroløjemed. 

Flere Nyheder