Vi kan udtænke løsninger til gavn for alle, hvis vi arbejder sammen

Det er på tide med et sporskifte, så manden på båden bliver taget med til bordet, når der udtænkes løsninger

Overraskelsen var stor, da Gregers Jacobsen kunne læse, at Dansk Folkeparti ønskede et forbud mod fiskeri med bundslæbende redskaber. Og det fik ham til tasterne. Han skrev et opslag på facebook, hvor han gav udtryk for sine frustrationer over Dansk Folkepartis fælles forslag med Radikale Venstre, der bl.a. indholdt forbud mod fiskeri med bundslæbende redskaber.

Særligt fordi han ellers har oplever det samarbejde, der har været mellem fiskerne og Dansk Folkeparti som et løsningsorienteret og konstruktivt samarbejde. 

Siden da har Dansk Folkeparti trukket i land, og præciseret at de ikke ønsker at forbyde bundtrawl. Men selvom misforståelsen er rettet, så ændrer det ikke på, at der er stort behov for mere dialog mellem politikerne og manden på båden, lyder det fra Gregers Jakobsen.

 

Savner ægte dialog

– Vi mangler simpelthen den ægte dialog mellem politikerne, embedsværket og de mennesker, der sidder med den praktiske viden. Alt for mange politiske forslag virker til at drives af forenklede budskaber, hvor politikerne slås om, hvem der kan komme højest op i det grønne træ, og det sker på bekostning af vores erhverv. Når der samtidig administreres uden forståelse for praktisk fiskeri, får vi en hverdag, hvor fiskerne føler sig som jaget vildt, og desværre er der i dag en betydelig modløshed blandt fiskerne. Der er i den grad behov for nytænkning og et sporskifte. Det er på tide, at vi får fagligheden og manden med gummistøvlerne med til bords, når der udtænkes løsninger, for det er så ærgerligt at være vidne til den nuværende udvikling. Jeg er sikker på, at vi kunne udtænke så mange gode og konstruktive løsninger til gavn for alle, hvis blot vi arbejdede sammen, siger Gregers Jacobsen.