Nu er det nok! Aftaler med Norge må på plads

Der er brug for at få aftaler på plads for Nordsøen og Skagerrak, så fiskerne kan komme i gang og få planlagt årets fiskeri
af Claus Kirkegaard
12 mar 2021

De 3 søsterorganisationer – Norges Fiskarlag, Svenske Fiskeres PO og Danmarks Fiskeriforening PO - mødtes torsdag eftermiddag for at diskutere den fortsatte konflikt og de manglende fiskeriaftaler for 2021 omkring adgangen til norsk område samt de endegyldige kvoter i Nordsøen og Skagerrak.

- Særligt fra svensk og dansk side blev det understreget at nu var det nok. Der er brug for at få aftalerne på plads, så vi kan komme i gang med fiskeriet i 2021 og fiskerne kan planlægge årets gang, lyder det fra Kenn Skau Fischer, adm. direktør i Danmarks Fiskeriforening.

Situationen uden aftale og med manglende adgang til norsk farvand er uholdbar, særligt med den fortsatte tilgang af fisk fra Norge til Sverige, Danmark og EU.

- Mange svenske og danske fiskere betaler dyrt for en konflikt, som de på ingen måde har indflydelse på, og det er dybt urimeligt, at de bliver taget som gidsler og økonomisk skal betale regningen for, at Norge ikke kan få en aftale med UK. Det er nemlig åbenbart det, som er problemet for en aftale mellem EU og Norge, siger Kenn Skau Fischer.

Fra de norske fiskere var der stor forståelse for de svenske og danske fiskeres frustrationer og der blev udtrykt et forsigtigt håb om, at der nu skete små fremskridt i forhandlingerne mellem EU og Norge.

Læs mere om:

Flere Nyheder