Stor forvirring om kamera-afstemning

Kamera ombord på fiskefartøjer er ikke taget af bordet efter onsdagens afstemning i EU

Efter onsdagens afstemning i Europa-Parlamentet om betænkningen vedr. Kommissionens forslag til revision af kontrolforordningen, som også indeholder forslag til bestemmelser om brug af kamera, er det usikkert, om fiskeriet skal grine eller græde.   

Til stor glæde for de danske fiskere, delte Pernille Weiss (C) et opslag på Facebook, hvor det fremgik, at danske fiskere fremover ikke skal frygte kameraovervågning.

Det er dog ikke helt rigtigt.

Det er korrekt, at et forslag om obligatorisk brug af kameraovervågning på alle fartøjer over 12 meter ikke er en del af Europa-Parlamentets forhandlingsmandat i de videre forhandlinger.

Men, Europa-Parlamentet anbefaler fortsat, at en vis procentdel af fartøjer over 12 meter skal udstyres med kameraer efter en konkret risikovurdering af, om de pågældende fartøjer udgør en høj risiko for ikke at overholde reglerne om landingspligt.

Derudover lægger Europa-Parlamentet op til, at fartøjer frivilligt kan installere kameraovervågning ombord mod til gengæld at få friere vilkår på andre områder. Det er situationen lige nu.

Fiskeri Tidende følger forhandlingerne i Bruxelles om den nye kontrolforordning og vil løbende orientere om udviklingen i forhandlingerne mellem Europa-Parlamentet, EU-Kommissionen og Ministerrådet om de endelige bestemmelser.

Læs pressemeddelse fra EU her

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig ikke fundet, hvilket har fået forsvaret til at indstille...

Eftersøgning af fisker er indstillet

Den fisker, der mandag eftermiddag faldt over bord fra sin fiskekutter ved Søndervig er stadig...