Er du sikker nok, når du fisker alene?

Det gælder om at have styr på sikkerheden, når man fisker alene, for det kan hurtigt gå helt galt

En yderst kedelig statistik viser, at siden 2016 har der været seks dødsulykker under fiskeri herhjemme.

Fem af disse dødsulykker skete på enmandsbetjente fartøjer, hvor det rette sikkerhedsudstyr kunne have medvirket til, at hændelserne ikke havde haft dødelig udgang.

For at undgå flere dødsulykker på enmandsbetjente fartøjer i fremtiden, har Fiskeriets Arbejdsmiljøråd udgivet nyt informationsmateriale, der skal være med til at sætte fokus på, hvilke muligheder der er for at styrke sikkerheden, når man fisker alene.

I informationsmaterialet lægges der, ud over den personlige sikkerhed, også vægt på alarmeringsmulighederne herunder brug af VHF/DSC og PLB.

Endvidere er der gode råd og vejledninger, hvis en nødsituation skulle opstå, eller hvis man kom i en situation, hvor man skulle hjælpe en anden overbordfalden.

Informationsmaterialet henvender sig først og fremmest til fiskere, der sejler alene og anvender mindre fartøjer og joller til udøvelse af deres fiskeri.

Download guiden her »

Danske fiskere tilfredse med kommende tobis-opgør mellem EU og Storbritannien

EU-Kommissionen indleder nu en sag imod Storbritannien efter Storbritanniens beslutning om at lukke for tobisfiskeri i britisk farvand. Den udvikling hilser Danmarks Fiskeriforening velkommen

Danske fiskere tilfredse med kommende tobis-opgør mellem EU og Storbritannien

EU-Kommissionen indleder nu en sag imod Storbritannien efter Storbritanniens beslutning om at lukke for tobisfiskeri...